Ga terug
+ servings
Gevulde Aubergines met gehakt
Voorbereiding 15 minuten
Koken 1 uur 10 minuten
Totaal 1 uur 25 minuten
Gang Main Course
Keuken Italian
porties 2 personen

Ingrediënten
  

Hoofdingrediënten

  • 4 aubergines
  • 500 g rundgehakt
  • 1 grote ui fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 2 puntpaprika’s in stukjes
  • 700 ml tomatenpassata
  • 400 g tomatenblokjes

Kaas en extra's

  • Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels mascarpone

Basis

  • peper
  • zout
  • boter
  • olijfolie royaal veel

Instructies
 

  • Snijd de aubergines doormidden in 2, kerf ruitjes in het vruchtvlees tot net niet in de schil, smeer in met royaal veel olijfolie en bak 15 min in een oven op 200°C. Bedek met zilverpapier, bak nog 30 minuten verder.
  • Bak het gehakt in boter rul, voeg ui, knoflook en paprika toe en laat 5 minuten meestoven. Voeg passata en tomatenblokjes toe, laat 20 min pruttelen op middelhoog vuur. Voeg mascarpone toe, roer door en laat nog 10 min verderpruttelen.
  • Druk het vruchtvlees van de aubergines plat, voeg enkele lepels saus toe en wat Parmezaanse kaas. Bak alles nog 10 min in de oven tot de kaas gesmolten is.

Notities

Deze gevulde aubergines zijn een uitstekende keuze voor een voedzaam en smaakvol diner. Voel je vrij om de ingrediënten aan te passen aan wat je beschikbaar hebt of aan je persoonlijke voorkeur.