Ga terug
+ servings
Lasagne met gehaktballen & mortadella
Koken 45 minuten
Totaal 45 minuten
Gang Main Course
Keuken Italiaans, Italian
porties 2 personen

Ingrediënten
  

Meatballs

  • 500 g gehakt
  • peterselie
  • 1 ei
  • paneermeel
  • lookpoeder

Tomatensaus

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1000 ml passata Basilico Elvea1885
  • 2 el dubbel tomatenconcentraat Doppio Concentrato Elvea1885

Lasagne

  • 200 g lasagnevellen
  • 200 g geraspte mozarella
  • 12 plakjes mortadella
  • Parmezaanse kaas

Instructies
 

  • Meng het gehakt met fijngesneden peterselie, een ei, paneermeel en lookpoeder. Roer tot balletjes de grootte van een 1 euro-stuk (anders passen ze niet goed in de laagjes van de lasagne).
  • Bak de balletjes in een goeie klont boter goudbruin & zet aan de kant.
  • Snijd de ui fijn en plet de knoflook. Stoof aan in een goeie scheut olijfolie. Voeg het tomatenconcentraat toe & bak nog even mee. Blus met de tomatenpassata en laat alles 15 minuten inkoken. Kruid bij met peper & zout naar smaak.
  • Neem een ovenschaal. Doe op de bodem een klein beetje tomatensaus. Maak nu achtereenvolgens lagen van: lasagnevel, tomatensaus, enkele meatballs, mortadella, mozzarella & Parmezaanse kaas. Herhaal tot je ingrediënten (bijna) op zijn.
  • Leg nog 1 lasagnevel bovenaan & overgiet met de laatste tomatensaus. Werk af met gehaktballen, mozzarella & Parmezaanse kaas.
  • Bak in de oven voor zolang de verpakking van de lasagnevellen vermeldt. Dek af met aluminiumfolie als de kaas dreigt aan te branden.

Notities

💡 Tip: Je kan ook kiezen voor de klassieke manier van lasagne en nog een bechamelsaus maken om mee te verwerken in de laagjes.