Ga terug
+ servings
Gnocchi met Homemade Pistache Pesto & Spekjes
Voorbereiding 15 minuten
Koken 30 minuten
Totaal 45 minuten
Gang Main Course
Keuken Italiaans, Italian
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 500 g gnocchi
  • 75 g pistachenoten
  • 40 g Parmezaanse kaas
  • 50 g olijfolie voor de pesto
  • 50 g water voor de pesto
  • 1 burrata
  • 200 g spekjes

Basics

  • peper
  • zout
  • extra olijfolie voor bakken

Instructies
 

  • Serveer de gnocchi warm, gegarneerd met extra Parmezaanse kaas en verse basilicumblaadjes. Leg een stuk burrata in het midden van elk bord voor een romige afwerking.
  • Voeg olijfolie en water toe aan het pistache-Parmezaanse mengsel en blend opnieuw tot je een gladde pesto krijgt.
  • Kook de gnocchi volgens de instructies op de verpakking in licht gezouten water tot ze gaar zijn.
  • Bak ondertussen de spekjes in een ruime hoeveelheid olijfolie tot ze goudbruin en knapperig zijn. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Giet de gekookte gnocchi af en voeg ze direct toe aan de pan met spekjes. Voeg de homemade pistache pesto toe en meng alles goed door elkaar.
  • Voeg 3 eetlepels van het pastawater toe aan de gnocchi, pesto en spekjes om de saus wat smeuïger te maken. Roer goed door.
  • Serveer de gnocchi warm, gegarneerd met extra Parmezaanse kaas en verse basilicumblaadjes. Leg een stuk burrata in het midden van elk bord voor een romige afwerking.