Ga terug
+ servings
One-Pan Zalm op z'n Toscaans
Voorbereiding 0 minuten
Koken 30 minuten
Totaal 30 minuten
Gang Main Course
Keuken Italiaans, Italian
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Hoofdingrediënten

  • 2 stukken zalm (2 x 200g)
  • 10 zongedroogde tomaten
  • 250 g kerstomaatjes
  • 200 g witte bonen
  • 400 ml visbouillon (of groentenbouillon)
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • basilicum
  • Parmezaanse kaas
  • gerookte paprikapoeder

Basics

  • peper
  • zout
  • suiker
  • olijfolie
  • boter

Instructies
 

  • Verlaag het vuur & voeg de room toe. Laat 10 tot 15 minuten indikken. Voeg dan de Parmezaanse kaas & opnieuw de zalm toe. Laat nog een 5-tal minuten meepruttelen zodat de zalm vanbinnen gaar is.
  • Snipper de ui, plet de look, halveer de kerstomaten & hak de zongedroogde tomaten fijn. Maak ondertussen ook de visbouillon & giet de witte bonen af.
  • Doe een extra scheut olijfolie in de pan waar de zalm in gebakken is. Stoof daarin de ui & look. Voeg nadien ook basilicum, gerookt paprikapoeder & kerstomaatjes toe. Laat enkele minuten meestoven.
  • Blus het geheel met wat bouillon. Hou nog een beetje over om eventueel de consistentie van de saus nog aan te passen. Voeg ook de witte bonen toe en laat een 5-tal minuten pruttelen.
  • Verlaag het vuur & voeg de room toe. Laat 10 tot 15 minuten indikken. Voeg dan de Parmezaanse kaas & opnieuw de zalm toe. Laat nog een 5-tal minuten meepruttelen zodat de zalm vanbinnen gaar is.
  • Serveer met een garnituur naar keuze. Wij gingen voor puree!