Ga terug
+ servings
One-Pot Orzo met Spek & 3 Groenten
Voorbereiding 0 minuten
Koken 30 minuten
Gang Main Course
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Hoofdingrediënten

  • 500 g orzo
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 500 g champignons
  • 250 g kerstomaatjes
  • 250 g spekblokjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 liter groentenbouillon
  • Parmezaanse kaas

Basics

  • peper
  • zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Werk af met een royale portie Parmezaanse kaas, roer door en laat smelten.
  • Stoof de aubergine aan in een zeer royale portie olijfolie. Voeg daarna de spekblokjes toe en bak even mee. Voeg uiteindelijk de rest van de gesneden groenten toe. Dek af en laat een 15-tal minuten verderstoven.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak mee met de groenten. Voeg daarna de orzo toe en laat ook nog even meebakken.
  • Blus het geheel met een deel van de groentenbouillon. Roer regelmatig door en laat inkoken. Voeg extra groentenbouillon toe wanneer de orzo nog niet gaar is maar al het vocht verdampt is. Herhaal tot de orzo mooi zacht is.
  • Werk af met een royale portie Parmezaanse kaas, roer door en laat smelten.