Ga terug
–+ servings
Casarecce met spek, salsiccia & erwtjes
Koken 15 minuten
Gang Main Course
Keuken Italian
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 300 g casarecce
  • 1/2 gele ui
  • 2 tenen knoflook
  • 200 g Italiaanse worst
  • 200 g diepvrieserwten
  • 100 g spekblokjes
  • 1 glas witte wijn
  • 1 Burrata
  • Parmezaanse kaas
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Instructies
 

  • Stoof de look & ui aan in een goeie scheut olijfolie.
  • Ontdoe de worst van z'n vel & bak aan in dezelfde pan. Voeg ook het spek to een bak mee. Voeg als laatste de erwten toe en stoof ze ook nog mee.
  • Kook de pasta gaar in goed gezouten water. Houd na het koken nog wat kookvocht apart!
  • Wanneer de pasta bijna klaar is, blus de saus met de witte wijn & laat uitkoken. Schep de casarecce rechtstreeks in de pan met de worst. Voeg ook nog een pollepel kookvocht toe.
  • Verscheur de burrata & voeg samen met de Parmezaanse kaas toe aan de pan. Laat smelten op een zacht vuurtje terwijl je blijft doorroeren.
  • Kruid bij naar smaak met peper & zout. Serveer met een extra portie Parmezaanse kaas.