Ga terug
+ servings
Spaghetti Bolognese op z'n Belgisch
Koken 30 minuten
Totaal 30 minuten
Gang Main Course
Keuken Italian
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 g spaghetti
  • 500 g boerengehakt
  • 1 kg tomatenpassata met basilicum
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 el ketchup
  • 2 wortels
  • 4 stengels selder
  • 2 puntpaprika's
  • 1 ajuin
  • 4 tenen look
  • 1 kruidentuiltje
  • 200 g gruyèrekaas
  • Tabasco

Basics

  • olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Snijd de ajuin, puntpaprika & wortel in stukjes. Pers de look.
  • Neem een ruime pan, giet daarin een flinke scheut olijfolie. Stoof de groenten een 5-tal minuten aan.
  • Voeg de ketchup en de tomatenpuree toe en laat enkele minuten meebakken.
  • Voeg het gehakt toe & bak rul.
  • Overgiet alles met de tomatenpassata, voeg een kruidentuiltje toe en laat een halfuur pruttelen om een laag vuurtje.
  • Kook de pasta beetgaar in goed gezouten water.
  • Meng de pasta door de saus en kruid bij naar smaak met peper, zout & tabasco.
  • Serveer zoals het hoort met een royale portie ̷P̷a̷r̷m̷e̷z̷a̷a̷n̷s̷e̷ ̷k̷a̷a̷s̷ Gruyèrekaas.