Doe alle ingrediënten van de gehaktballen in een ruime kom. Meng goed dooreen en vorm balletjes de grootte van een pingpongbal.
Bestrijk de bodem van een ovenschaal met olijfolie. Leg de balletjes erin en bak 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Stoof de ajuinen samen met de fijngeperste look in een goeie scheut olijfolie. Voeg ook de risottorijst na enkele minuten toe en bak mee.
Blus het geheel met groentenbouillon en voeg daarna de tomaten toe.
Kruid bij met peper, zout & basilicum en laat de risotto inkoken op een laag vuur. Roer regelmatig, zo lost de rijst zetmeel en zal de risotto smeuïger worden.
Haal van het vuur als al het vocht is opgenomen, scheur de mozzarellabolletjes in twee en roer door. Haal nu ook de balletjes uit de oven.
Giet de risotto in een ovenschaal, leg de gehakballen er in & werk af met een royale portie Parmezaanse kaas. Bak dit nog 10 minuten verder in de oven & werk daarna af met verscheurde burrata.