Ga terug
+ servings
Risotto meatballs
Koken 30 minuten
Totaal 30 minuten
Gang Main Course
Keuken Italian
porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 700 g gemengd gehakt
  • 60 g paneermeel
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 2 eieren
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl oregano
  • 2 el peterselie

Risotto

  • 400 g risottorijst
  • 1 l groentenbouillon
  • 800 g tomaten in blik of tomatenpassata
  • 250 g mini mozzarella
  • 2 kleine zoete uien
  • 4 tenen knoflook
  • 1 tl oregano
  • 1 burrata
  • Basilicum

Basics

  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Instructies
 

  • Doe alle ingrediënten van de gehaktballen in een ruime kom. Meng goed dooreen en vorm balletjes de grootte van een pingpongbal.
  • Bestrijk de bodem van een ovenschaal met olijfolie. Leg de balletjes erin en bak 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
  • Stoof de ajuinen samen met de fijngeperste look in een goeie scheut olijfolie. Voeg ook de risottorijst na enkele minuten toe en bak mee.
  • Blus het geheel met groentenbouillon en voeg daarna de tomaten toe.
  • Kruid bij met peper, zout & basilicum en laat de risotto inkoken op een laag vuur. Roer regelmatig, zo lost de rijst zetmeel en zal de risotto smeuïger worden.
  • Haal van het vuur als al het vocht is opgenomen, scheur de mozzarellabolletjes in twee en roer door. Haal nu ook de balletjes uit de oven.
  • Giet de risotto in een ovenschaal, leg de gehakballen er in & werk af met een royale portie Parmezaanse kaas. Bak dit nog 10 minuten verder in de oven & werk daarna af met verscheurde burrata.