Ga terug
+ servings
Appelgebakjes
Koken 35 minuten
Totaal 35 minuten
Gang Dessert
Keuken Italian
Porties 4 gebakjes

Ingrediënten
  

  • 1 rol rol bladerdeeg vierkant
  • 150 g boter op kamertemperatuur
  • 3 el bruine suiker suiker
  • 1 el kaneel
  • 2 appels
  • 2 eieren
  • 100 ml melk

Afwerking

  • Vanilleijs
  • bloemsuiker
  • karamelsaus

Instructies
 

  • Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes.
  • Meng de boter samen met bruine suiker & kaneel. Roer door tot het een egale massa vormt.
  • Snijd de bladerdeeg in gelijke stroken van ongeveer 10 centimeter. Rek de stroken met de hand een beetje uit in de breedte. Let op dat het vel niet scheurt.
  • Bestrijk elke strook met het botermengsel. Leg daarna in het midden van de strook een rijtje appelblokjes.
  • Neem beide zijkanten van de strook en duw ze tegen elkaar zodat het vel zich sluit. Rol daarna op in een spiraal.
  • Meng de eieren met de melk en roer goed door. Bestrijk de gebakjes met het mengsel.
  • Bak 25 minuten op 200° C.
  • Werk af met bloemsuiker, een bol vanilleijs en karamelsaus