Ga terug
–+ servings
Risotto met prosecco, parmezaan & coquilles
Koken 20 minuten
Totaal 20 minuten
Gang Appetizer, Side Dish
Keuken Italian
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 200 g risottorijst
  • 1 kleine ui
  • 2 tenen look
  • 1 liter groentenbouillon
  • 1 glas prosecco
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 250 ml culinaire room
  • Peterselie
  • 12 coquilles
  • 1 citroen zeste & citroensap
  • Basics: Peper zout, olijfolie, boter

Instructies
 

  • Snijd de ajuin en pers de look. Stoof aan in olijfolie. Voeg de risotto toe en toast even mee.
  • Blus met de prosecco, laat uitkoken en voeg daarna een beetje van de groentenbouillon toe.
  • Laat inkoken en voeg meer groentenbouillon toe wanneer nodig voor zolang de gaartijd op de verpakking staat vermeld.
  • Voeg wanneer de risotto gaar is de room, Parmezaan & peterselie toe en roer goed door.
  • Werk af met peper, zout, citroensap en citroenzeste.
  • Kruid de coquilles met peper & zout.
  • Verhit een pan zo heet mogelijk, smelt daarin de boter en bak daarin de coquilles. Serveer samen met de risotto.