Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pappardelle alla norcina
Pin dit recept!
Print dit recept
Gang
Lunch, Main Course, Side Dish
Keuken
Italian
porties
2
personen
Ingrediënten
1x
2x
3x
250
g
pappardelle
500
ml
room
200
g
Venkelworst
1
teen
knoflook
1
sjalot
1
glas
witte wijn
50
g
Pecorino Romano
olijfolie
peper
zout
tijm
Instructies
Snijd de sjalot fijn en plet de look. Stoof aan in olijfolie.
Voeg het gehakt toe en optioneel wat tijm voor de smaak. Bak rul.
Blus met witte wijn en laat uitkoken. Voeg daarna de room toe.
Laat het geheel even inkoken. Kook ondertussen de pappardelle gaar in goed gezouten water.
Kruid de saus bij naar smaak met peper & zout.
Schep de pappardelle rechtstreeks over in de saus. Voeg ook de pecorino toe en nog wat pastawater.
Verhoog het vuur en laat het geheel een drietal minuten inkoken terwijl je regelmatig opschudt.
Serveer royaal met zwarte peper.