Simpele ovenschotel met aubergine
Voorbereiding 15 minuten min
Koken 20 minuten min
Totaal 35 minuten min
Gang Main Course
Keuken Italian
- 300 g pasta
- 2 aubergines
- arachideolie
- 1 ui
- 1 teen look
- 200 g gehakt
- 400 g tomatenblokjes
- kruidentuiltje
- 200 ml water
- 0.5 glas wijn
- 100 g provolone
- parmezaanse kaas
- 1 el mascarpone
- peper
- zout
- olijfolie
Snijd de aubergine in blokjes. Frituur in arachideolie en dep af met keukenpapier.
Snijd de ui en hak de look fijn. Fruit in olijfolie. Voeg daarna ook het gehakt toe en bak mee.
Blus met witte wijn en laat uitkoken. Voeg de tomatenblokjes toe. Vul de helft van het blik met water en voeg ook toe.
Voeg een kruidentuiltje toe en laat 30 minuten inkoken op een laag vuur. Voeg op het einde mascarpone toe voor wat extra romigheid. Kruid bij naar smaak met peper & zout.
Kook de pasta en meng met de tomatensaus. Doe in een ovenschotel en leg erbovenop de aubergines.
Werk af met provolone & Parmezaanse kaas naar smaak.
Bak nog 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200° C.