Ga terug
+ servings
Lasagna melanzane parmigiana
Koken 1 uur
Totaal 1 uur
Gang Lunch, Main Course
Keuken Italian
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 300 g lasagnevellen
  • 200 g mozzarella cucina
  • Parmezaanse kaas
  • 2 aubergines
  • 1 teen look
  • 400 g tomatenblokjes
  • 35 g boter
  • 35 g tarwebloem en wat extra voor het frituren van de aubergines
  • 600 ml melk
  • peper
  • zout
  • basilicum
  • olijfolie
  • arachideolie

Instructies
 

  • Snijd de aubergines in plakken. Bedek ze in een laagje bloem en frituur ze daarna in een pan hete arachideolie tot ze zacht & goudbruin zijn.
  • Maak een bechamelsaus met de boter, tarwebloem & melk. Kruid bij met peper & zout.
  • Stoof een teentje look aan in wat olijfolie. Voeg de tomatenblokjes & wat basilicum toe en laat een 15-tal minuten pruttelen.
  • Meng de tomatensaus met de bechamelsaus
  • Maak indien gewenst je eigen lasagnevellen of koop verse lasagnevellen in de winkel
  • Neem een ovenschaal & bedek de bodem met een laagje saus
  • Maak daarbovenop lagen van achtereenvolgens: lasagnevel, saus, aubergine, mozzarella & saus
  • Herhaal tot je helemaal bovenaan bent en werk af met een laatste plak aubergine & Parmezaanse kaas
  • Bak 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200° C