Ga terug
–+ servings
Courgette- & erwtensoep met frisse toets van basilicum
Koken 20 minuten
Totaal 20 minuten
Gang Lunch, Soup
Keuken Italian
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 courgetten
  • 2 stengels prei
  • 5 tenen look
  • 1 ajuin
  • 1,5 l water
  • 1 bouillonketeltje
  • 50 g basilicum
  • 400 g erwten
  • Geroosterde pijnboompitten
  • Parmezaanse kaas
  • Grofgemalen peper
  • Room

Instructies
 

  • Plet de look en stoof samen met een fijngesneden ajuin in wat olijfolie.
    5 tenen look, 1 ajuin
  • Snijd de courgette & prei in grove stukken en voeg toe. Stoof samen met een goeie snuif zout enkele minuten aan.
    2 courgetten, 2 stengels prei
  • Voeg 1,5l water en een bouillonketeltje toe (of gebruik een zelfgemaakte bouillon!). Laat 20 minuten koken.
    1,5 l water, 1 bouillonketeltje
  • Voeg daarna de erwten & basilicum toe. Kook nog een tweetal minuten verder.
    400 g erwten, 50 g basilicum
  • Mix tot een gladde soep, kruid bij waar nodig met peper & zout.
  • Werk af met geroosterde pijnboompitten, een scheutje room, grofgemalen peper en wat parmezaanse kaas.