zelfgemaakte tagliatelle van pistacheof gekochte tagliatelle
Instructies
Tagliatelle van pistache
Mix de pistachenoten met de olijfolie in een blender tot je een egale massa verkrijgt.
Meng de bloem met de semola en leg in een hoopje op het keukenblad.
Maak een kuiltje in het midden, klop het ei los en voeg het samen met de pistachepasta toe in het kuiltje.
Meng eerst met een vork en daarna met de hand tot een egaal pastadeeg. Kneed voor minstens 10 minuten zodat de gluten zich ontwikkelen.
Laat minstens 30 minuten rusten gewikkeld in plastiekfolie. Rol met een deegrol of pastamachine uit tot lange vellen. Wij gingen tot de 3e fijnste stand van onze pastamachine.
Snijdt de vellen aan de hand van een pastamachine of met de hand uit tot fijne slierten tagliatelle.
Kook de tagliatelle tot ze gaar zijn. Verse pasta heeft meestal maar enkele minuten nodig! Giet het kookvocht niet weg maar gebruik het om je saus te binden.
Romige saus met scampi
Snijd de sjalot in fijne ringen en pers de look. Stoof aan in wat olijfolie en een tl kurkuma.
Voeg de scampi's toe en bak ze mee tot ze gaar zijn.
Blus met de witte wijn. Laat uitkoken en voeg de room toe. Laat het geheel 10 minuten inkoken.
Zet een grote pot water op, voeg voldoende zout toe en breng aan de kook. Kook je pasta beetgaar en doe ze rechtstreeks van de kookpot in de pan. Voeg wat pastawater toe om de saus te helpen binden.
Opgelet: verse tagliatelle heeft slechts 1 - 3 minuten kooktijd nodig afhankelijk van de dikte.
Werk af met zeste van 1 citroen, meng goed door elkaar en serveer met fijngehakte pistachenoten.