Ga terug
+ servings
Spicy ovenschotel met burrata, pancetta & gehakt
Koken 45 minuten
Totaal 45 minuten
Gang Main Course
Keuken Italian
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 250 g pasta
  • 200 g kalfsgehakt
  • 100 g pancetta
  • 1/2 ui
  • 2 tenen knoflook
  • chilipeper of chili flakes
  • 700 g tomaten in blik of tomatenpulp
  • 1 burrata
  • 50 g Parmezaanse kaas + wat extra voor afwerking
  • Basilicum

Basics

  • Balsamicoazijn
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • Oregano

Instructies
 

  • Snijd de pancetta in reepjes. Bak ze aan in de pan tot het vet helemaal smelt.
  • Snijd de ui, look & chilipeper fijn. Voeg ze toe bij de pancetta en stoof aan tot de ui glazig is.
  • Voeg het gehakt toe en bak rul. Blus met de tomatenpulp, voeg enkele basilicumblaadjes toe en laat het geheel 20 minuten pruttelen.
  • Kruid bij met peper, zout, oregano en eventueel een snuifje suiker. Voeg ook een klein scheutje balsamicoazijn toe.
  • Kook de pasta gaar en schep rechtstreeks bij de tomatensaus. Voeg ook nog de Parmezaanse kaas toe en roer goed door
  • Doe alles in ovenschotel, verscheur de burrata & verdeel bovenop de pasta. Werk af met nog een laagje Parmezaanse kaas en bak nog 10 minuten op 200° C in een voorverwarmde oven.