Snijd de aubergine in blokjes
Doe redelijk wat olijfolie in een pan, voeg daarbij de aubergines en de gepelde teen look. Je hoeft de look niet te pletten.
Kruid met zout & enkele basilicumblaadje
Bak de aubergine tot ze niet meer hard zijn. Haal daarna de teen look uit de pan.
Neem een tweede pan, doe daarin nog een scheut olijfolie. Toast de kamut samen met een snuifje zout.
Let op: kamut verbrandt snelt! Toast dus zeker niet te lang, zet je vuur niet te hoog & hou heel goed in de gaten.
Blus het geheel met de tomatenblokjes en laat enkele minuten sudderen. Voeg de helft van de groentenbouillon toe en laat inkoken. Roer regelmatig door.
Als al het vocht is opgenomen maar de kamut nog niet gaar is, voeg je beetje bij beetje nog wat groentenbouillon toe.
Voeg de laatste paar minuten de aubergine toe en roer goed door.
Serveer in een diep bord met een royale portie Parmezaanse kaas of Ricotta Salata.