(optioneel) Maak de orecchiette door de semola uit te storten op een werkblad, een kuil te maken en daarin het water toe te voegen. Roer door elkaar met een vork en kneed daarna nog een tiental minuten met de hand verder.
Ontdoe de worst van z'n vel en bak het gehakt in een goeie scheut olijfolie.
Plet de look en voeg helemaal op het einde nog 30 seconden tot 1 minuut bij het gehakt. Hoe langer look bakt, hoe meer smaak het verliest.
Blus het geheel met de witte wijn en laat uitkoken.
Kook de broccoli gaar in licht gezouten water. Schep bij het gehakt.
Voeg extra zout toe aan het water en kook daarin de orecchiette. Schep daarna met een schuimspaan rechtstreeks bij de saus. Voeg ook nog 1 pollepel pastawater toe aan de saus.
Laat het geheel nog even sudderen op een hoog vuur. Schud regelmatig op zodat de pasta en de saus één geheel vormen.
Voeg de mascarpone toe en roer door.