Ga terug
–+ servings
Zelfgemaakte limoncello
Koken 30 minuten
Totaal 30 minuten
Gang Drinks
Keuken Italian
Porties 3 flessen

Ingrediënten
  

  • 1 liter alcohol 96%
  • 10 citroenen van de Amalfi-kust
  • 700 g suiker
  • 1200 ml water

Instructies
 

  • Was de citroenen grondig en droog ze af.
  • Schil de citroenen met een dunschiller. Zorg dat je enkel het gele van de schil gebruikt. Het witte zorgt voor een bittere smaak.
  • Doe de schillen in een glazen bokaal die je hermetisch kan afsluiten. Voeg ook alle zuivere alcohol toe. Laat minstens 1 week tot 1 maand intrekken.
  • Doe het suiker en het water in een pannetje en breng tot het kookpunt. Van zodra het water kookt, zet je het vuur uit. Laat de siroop afkoelen.
  • Giet de alcohol door een zeef en voeg samen met de afgekoelde siroop. Doe de limoncello in een fles, laat afkoelen in de diepvries en genieten maar!