Ga terug
+ servings
Tomaat-paprikasoep met balletjes & rucolapesto
Koken 1 uur
Totaal 1 uur
Gang Side Dish
Keuken Italian
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Peperonata

  • 3 paprika
  • 1 puntpaprika
  • 1 ui
  • 2 tenen look
  • wittewijnazijn
  • 1 tl suiker
  • 100 g tomaat in blik

Soep

  • olijfolie
  • 600 g tomaat in blik
  • groentenbouillon
  • 10 basilicumblaadjes
  • 30 g rucola
  • 2 el Parmezaanse kaas
  • 2 rundshamburgers

Instructies
 

Pepperonata

  • Stoof de ui, look, paprika & puntpaprika en een royale scheut olijfolie. Voeg na 5 à 10 minuten een half blik tomaten toe samen met een scheutje wittewijnazijn & 1 el suiker.
  • Laat het geheel minstens 30 minuten tot 1 uur sudderen tot de paprika's helemaal zacht zijn. Proef of de balans tussen zoet & zuur goed zit. Voeg eventueel wat extra wittewijnazijn (voor zurigheid) of suiker (voor zoetigheid) toe. Kruid af naar smaak met peper & zout.

Soep

  • Doe de pepperonata, de tomaten, 1,2l water, de bouillon en de basilicumblaadjes in een ruime pot. Breng aan de kook en laat 20 minuten sudderen. Mix het geheel tot een gladde soep. Kruid naar smaak met peper, zout & oregano.

Balletjes

  • Rol de rundshamburgers tot kleine balletjes en bak ze met olijfolie af in een pan. Voeg toe aan de gemixte soep.

Pesto

  • Meng de rucola met een flinke scheut olijfolie, Parmezaanse kaas, pijnboompitten en een snuifje zout in een maatbeker. Mix het geheel tot een gladde pesto.