Tomaat-paprikasoep met balletjes & rucolapesto
Koken 1 uur uur
Totaal 1 uur uur
Gang Side Dish
Keuken Italian
Peperonata
- 3 paprika
- 1 puntpaprika
- 1 ui
- 2 tenen look
- wittewijnazijn
- 1 tl suiker
- 100 g tomaat in blik
Soep
- olijfolie
- 600 g tomaat in blik
- groentenbouillon
- 10 basilicumblaadjes
- 30 g rucola
- 2 el Parmezaanse kaas
- 2 rundshamburgers
Pepperonata
Stoof de ui, look, paprika & puntpaprika en een royale scheut olijfolie. Voeg na 5 à 10 minuten een half blik tomaten toe samen met een scheutje wittewijnazijn & 1 el suiker.
Laat het geheel minstens 30 minuten tot 1 uur sudderen tot de paprika's helemaal zacht zijn. Proef of de balans tussen zoet & zuur goed zit. Voeg eventueel wat extra wittewijnazijn (voor zurigheid) of suiker (voor zoetigheid) toe. Kruid af naar smaak met peper & zout.
Soep
Doe de pepperonata, de tomaten, 1,2l water, de bouillon en de basilicumblaadjes in een ruime pot. Breng aan de kook en laat 20 minuten sudderen. Mix het geheel tot een gladde soep. Kruid naar smaak met peper, zout & oregano.