Ga terug
–+ servings
Risottotaart
Koken 30 minuten
Totaal 30 minuten
Gang Main Course
Keuken Italian
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 350 g risottorijst
  • 250 g tomatenblokjes
  • 1 l kippenbouillon
  • 150 g Parmezaanse kaas
  • 100 g gekookte hesp
  • 100 g sneetjes kaas (naar keuze)
  • MadMax pikante olie
  • olijfolie
  • 1 klontje boter

Instructies
 

  • Doe wat olijfolie in een pan en toast daarin de risottorijst.
    olijfolie
  • Voeg de tomatenblokjes, de kippenbouillon en een snuifje zout toe. Laat alles inkoken terwijl je af en toe de rijst doorroert zodat die niet aanbakt. De risotto is klaar wanneer hij sticky is en er geen vloeistof meer overblijft.
    250 g tomatenblokjes, 1 l kippenbouillon, 350 g risottorijst
  • Voeg bij de rijst de Parmezaanse kaas, een klontje boter en optioneel een geutje pikante olie van MadMax. Roer alles goed door.
    150 g Parmezaanse kaas, 1 klontje boter, MadMax pikante olie
  • Neem een tweede pan, doe wat olijfolie op de bodem en leg daarop de helft van de rijst. Druk alles goed aan. Leg daarop een laag gekookte hesp en een laag kaas.
    100 g gekookte hesp, olijfolie, 100 g sneetjes kaas (naar keuze)
  • Leg de andere helft van de rijst op de pan en druk opnieuw goed aan. Zet de pan nu op een middelhoog vuur en bak de onderkant van de taart ca. 7 minuten.