Ga terug
Escalope Milanese
Voorbereiding 10 min
Koken 5 min
Totaal 15 min
Gang Main Course
Keuken Italian
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 4 kalfslapjes
  • 2 eieren
  • bloem
  • paneermeel
  • Italiaanse kruidenmix oregano, tijm, rozemarijn,...
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • boter

Instructies
 

  • Leg de kalfslapjes tussen plastiekfolie en klop ze plat met een deegrol. Kruid met wat peper en zout.
  • Neem drie schaaltjes en doe in de eerste schaal wat bloem, in de tweede schaal wat losgeklopt ei en in de derde schaal wat paneermeel.
  • Kruid het paneermeel met de Italiaanse kruidenmix en meng goed door.
  • Dompel de kalfslapjes onder in de bloem, nadien in het eiermengsel en op het einde haal je ze door het paneermeel.
  • Doe wat olijfolie samen met een klontje boter in een pan en verhit goed. Van zodra de boter knispert, mag je de kalfslapjes in de pan leggen. Bak 2 minuten op een hoog vuur aan beide kanten. Laat ze nadien even op een keukenpapier uitlekken.