Ga terug
–+ servings
Panna Cotta met frambozencoulis
Voorbereiding 15 minuten
Koken 15 minuten
Rusttijd 1 uur
Totaal 1 uur 30 minuten
Gang Dessert
Keuken Italian
Porties 4 personen
Op Mijn Talloor

Ingrediënten
  

Panna Cotta

  • 300 ml room
  • 5 g gelatineblaadjes
  • kristalsuiker
  • 1 vanillestokje

Frambozencoulis

  • 400 g frambozen
  • kristalsuiker
  • 5 g gelatineblaadjes

Assemblage

  • 1 glas volle melk
  • 8 Pavesini koekjes

Dresseren

  • 100 ml slagroom
  • 1 el vanillesuiker
  • 4 blaadjes munt

Instructies
 

Frambozencoulis

  • Leg de gelatineblaadjes in koud water. Neem de frambozen en leg er enkele opzij om op het einde mee te dresseren. Was de rest van de frambozen en doe ze in een antikleefpan. Voeg 2 tl kristalsuiker toe en kook op een laag vuur tot ze een mooie puree-achtige massa worden. Zeef de frambozenpuree om de zaadjes te verwijderen.
  • Wring de helft van de gelatine (5 gram) uit en doe ze in de gezeefde coulis. Zorg dat de coulis nog warm is zodat de gelatine mooi kan smelten. Meng goed.

Panna Cotta

  • Doe 300 ml room in een pan. Voeg 90 g kristalsuiker toe. Schraap de vanillestok uit. Voeg de zaadjes en de vanillestok zelf toe aan de room. Warm de massa op en laat koken.
  • Van zodra de massa het kookpunt bereikt, wring je de rest van de gelatine uit en voeg je die toe aan het room-vanillemengsel.

Assembleren

  • Neem 4 glazen en voeg met een pollepel of trechter een laagje frambozencoulis toe. Zet de glazen in de diepvriezer voor ongeveer 15 minuten. Voeg daarna een laagje panna cotta toe en laat opnieuw 15 minuten in de diepvriezer staan.
  • Dop per glaasje 1 Pavesini koekje in volle melk en lag het bovenop de geharde laag panna cotta. Herhaal dit met laagjes coulis, panna cotta & Pavesini koekjes tot alles op is.

Serveren

  • Meng 100 ml slagroom met 1 el vanillesuiker. Klop op met een garde of een mixer tot een stevige slagroom.
  • Serveer de glaasjes met een toefje verse slagroom, 1 framboosje en een blaadje munt.