Ga terug
Tika Masala kippenballetjes met naanbrood
Voorbereiding 15 min
Koken 30 min
Totaal 45 min
Gang Main Course
Keuken Indian
Porties 2 personen

Benodigdheden

  • Wokpan

Ingrediƫnten
  

  • 500 g kippengehakt
  • 2 rode ajuinen
  • 3 tenen look
  • 1 limoen
  • 1 el Bicky ajuintjes
  • 2 el rode corrypasta
  • 400 g tomatenblokjes
  • 150 ml kokosmelk
  • 250 ml Kefir
  • 2 el peterselie
  • 1 tl kurkumapoeder
  • 4 cm gember
  • 1 el korianderpoeder
  • Garam Masalakruiden
  • 250 g Naanbrood

Instructies
 

  • Meng 1 el garam masalakruiden, 1 el rode currypasta en 2 el fijngehakte peterselie door het gehakt.
  • Rol het gehakt met de kruiden tot gelijke balletjes.
  • Meng 250 ml Kefir samen met 1 el garam masalakruiden, 1 el rode currypasta en 1 tl kurkumapoeder. Voeg daarna ook het sap van een halve limoen toe.
  • Hak 3 tenen look, 1 chilipeper en 4 cm gember fijn. Doe samen in een kom en voeg nog 1 el korianderpoeder toe.
  • Neem een grote wokpan en verhit een scheut arachideolie. Bak daarin de gehaktballetjes goudbruin. Snijd ondertussen 2 rode ajuinen fijn.
  • Haal de gehaktballetjes uit de pan en stoof de fijngehakte ajuinen in dezelfde pan. Voeg van zodra ze glazig zijn, de kruidenmengeling van daarnet toe. Bak de mengeling enkele minuten in de wokpan en bijf ondertussen goed roeren.
  • Voeg bij de kruidenmengeling nu 400 g tomatenblokjes, het kefirmengsel en 150 ml kokosmelk toe. Roer alles goed door elkaar, voeg de gehaktballetjes opnieuw toe en laat alles nog 20 minuten sudderen.
  • Bak het naanbrood af in de oven en serveer op tafel met knapperige Bicky-ajuintjes.