Halveer de aubergines en snijd de binnenkant kruislings in. Leg ze met de snijkant naar boven in een ovenschaal of op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout.
Bak 15 minuten in de oven tot goudbruin. Bedek daarna met aluminiumfolie en bak nog 45 minuten tot ze boterzacht zijn.
Snijd ondertussen de ui en puntpaprika fijn. Stoof 10 minuten in olijfolie op middelhoog vuur. Haal uit de pan.
Voeg wat boter toe aan de pan en bak het gehakt rul. Voeg de gestoofde groenten, passata en tomatenblokjes toe. Laat 15 minuten zachtjes pruttelen. Kruid met oregano, peper, zout en eventueel een snuifje suiker. Voeg de room toe en laat nog even doorkoken.
Haal de aubergines uit de oven, verwijder de folie en druk het vruchtvlees plat met een vork zodat je kleine bootjes krijgt.
Lepel de saus over elke aubergine, bestrooi met Parmezaanse kaas en grill nog 10 minuten af tot goudbruin.
Serveer met toppings naar keuze: extra kaas, sriracha of gefrituurde uitjes. Geef de extra saus ernaast.