Ga terug
+ servings
Pasta met geroosterde groenten & burrata
Koken 30 minuten
Totaal 30 minuten
Gang Main Course
Keuken Italian
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 puntpaprika's
  • 10 tomaten
  • 500 g kerstomaten
  • 1 ui
  • 1 bol knoflook
  • 500 g pasta
  • 10 blaadjes verse basilicum
  • 250 g ricotta
  • 2 burrata's
  • 100 g rucola
  • Amandelschilfers

Basics

  • peper
  • zout
  • suiker

Instructies
 

  • Snijd de puntpaprika fijn, de hele tomaten in kwartjes & de ui in grove ringen.
  • Snijd de bovenkant van een bol knoflook. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg de bol look in het midden. Leg de gesneden groenten errond samen met de kerstomaten.
  • Overgiet met een royale portie olijfolie & kruid bij met peper & zout. Rooster 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200° C.
  • Haal de groenten uit de oven, knijp de geroosterde look uit z'n vel & voeg de ricotta & basilicumblaadjes toe. Mix in 5 minuten tot een gladde saus. Proef en kruid bij naar smaak met peper, zout & een eetlepel suiker.
  • Kook de pasta gaar, schep rechtstreeks bij de saus en schudt goed op tot de pasta en de saus één geheel vormen.
  • Toast de amandelschilfers tot ze goudbruin zijn.
  • Serveer de pasta met amandelschilfers, een halve bol burrata per person en een handvol rucola.