Snijd de puntpaprika fijn, de hele tomaten in kwartjes & de ui in grove ringen.
Snijd de bovenkant van een bol knoflook. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg de bol look in het midden. Leg de gesneden groenten errond samen met de kerstomaten.
Overgiet met een royale portie olijfolie & kruid bij met peper & zout. Rooster 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200° C.
Haal de groenten uit de oven, knijp de geroosterde look uit z'n vel & voeg de ricotta & basilicumblaadjes toe. Mix in 5 minuten tot een gladde saus. Proef en kruid bij naar smaak met peper, zout & een eetlepel suiker.
Kook de pasta gaar, schep rechtstreeks bij de saus en schudt goed op tot de pasta en de saus één geheel vormen.
Toast de amandelschilfers tot ze goudbruin zijn.
Serveer de pasta met amandelschilfers, een halve bol burrata per person en een handvol rucola.