Ga terug
–+ servings
One-pot, licht spicy gnocchi alla Sorrentina met salsiccia
Koken 30 minuten
Totaal 30 minuten
Gang Main Course
Keuken Italian
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 Italiaanse worsten
  • 500 g gnocchi
  • 1 - 2 pikante chilipepers
  • 800 g tomatenblokjes met basilicum
  • 3 tenen knoflook
  • 200 g mozzarella cucina
  • basilicumblaadjes
  • Parmezaanse kaas

Basics

  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • suiker

Instructies
 

  • Snijd de chilipeper & look fijn. Stoof aan in een goeie scheut olijfolie in een ovenbestendige pot.
  • Ontdoe de worst van z'n vel, breek in stukken en bak aan in de pan met de look & chilipeper.
  • Voeg de tomaten toe samen met enkele verscheurde blaadjes verse basilicum en laat zonder deksel een 15-tal minuten pruttelen. Kruid op het einde bij naar smaak met peper, zout en 1 tl suiker.
  • Kook de gnocchi gaar in licht gezouten water & snijd de mozzarella in kleine blokjes.
  • Meng de gnocchi met de mozzarella & de saus. Bestrooi met een mooie portie Parmezaanse kaas en bak nog 15 minuten op 200 graden in een voorverwarmde oven.