One-pot, licht spicy gnocchi alla Sorrentina met salsiccia
Koken 30 minuten min
Totaal 30 minuten min
Gang Main Course
Keuken Italian
- 2 Italiaanse worsten
- 500 g gnocchi
- 1 - 2 pikante chilipepers
- 800 g tomatenblokjes met basilicum
- 3 tenen knoflook
- 200 g mozzarella cucina
- basilicumblaadjes
- Parmezaanse kaas
Snijd de chilipeper & look fijn. Stoof aan in een goeie scheut olijfolie in een ovenbestendige pot.
Ontdoe de worst van z'n vel, breek in stukken en bak aan in de pan met de look & chilipeper.
Voeg de tomaten toe samen met enkele verscheurde blaadjes verse basilicum en laat zonder deksel een 15-tal minuten pruttelen. Kruid op het einde bij naar smaak met peper, zout en 1 tl suiker.
Kook de gnocchi gaar in licht gezouten water & snijd de mozzarella in kleine blokjes.
Meng de gnocchi met de mozzarella & de saus. Bestrooi met een mooie portie Parmezaanse kaas en bak nog 15 minuten op 200 graden in een voorverwarmde oven.