One-pot risotto met ham, geitenkaas, courgette & erwtjes
Koken 30 minuten min
Totaal 30 minuten min
Gang Main Course
Keuken Italian
- 400 g risottorijst
- 2 courgettes
- 200 g diepvieserwten
- 200 g hamblokjes
- 200 g zachte geitenkaas type chavroux
- 1, 5 liter groentenbouillon
- 1 ajuin
- Sap van een halve citroen
- Parmezaanse kaas
Snijd de ajuin fijn en stoof deze aan in een ruime pan met een flinke scheut olijfolie. Snijd ondertussen de courgettes in kwartjes en voeg deze na enkele minuten toe aan de gestoofde ui. Bak een 5 tal minuten aan.
Voeg de risotto rijst bij de courgette en bak ook 5 minuten mee. Breng ondertussen de groentenbouillon aan de kook.
Voeg 3 pollepels bouillon toe aan de rijst en laat inkoken. Blijf pollepels bouillon toevoegen tot de rijst bijna zacht is.
Voeg de diepvrieserwten, de hamblokjes en de geitenkaas toe en roer enkele minuten door.
Kruid bij naar smaak met peper en zout en werk af met een scheutje citroensap en geraspte Parmezaanse kaas.