Ga terug
–+ servings
Spaghetti met mosseltjes & tomatensaus
Koken 40 minuten
Totaal 40 minuten
Gang Main Course
Keuken Italian
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 g spaghetti
  • 2 kg mosselen
  • 500 g kerstomaten
  • 4 tenen knoflook
  • 1 pikante chilipeper
  • peterselie
  • olijfolie
  • zout

Instructies
 

  • Spoel de mosselen een aantal keer grondig met water.
  • Snijd de knoflook en de chilipeper fijn. Stoof de helft van de look en de volledige chilipeper in een grote kookpot aan in olijfolie en voeg de mosselen toe. Dek af met een deksel. Van zodra de mosselen opengaan, haal je de kookpot van het vuur. Zeef het kookvocht en hou dit apart.
  • Haal de mosselen uit de schelp, maar hou enkele mosselen in de schelp opzij om het bord af te werken.
  • Halveer de kerstomaatjes en stoof ze aan in dezelfde kookpot samen met een scheutje olijfolie, de rest van de knoflook en enkele takjes peterselie. Laat rustig platkoken.
  • Neem een tweede kookpot en kook de spaghetti enkele minuten minder dan vermeld op de verpakking.
  • Voeg de spaghetti bij de tomaatjes en voeg er geleidelijk aan het kookvocht aan toe. Laat de spaghetti nog wat verder sudderen zodat het vocht uitkookt en schud af en toe op.
  • Voeg de mosselen toe en werk af met peterselie, peper en zout.