Ga terug
–+ servings
Pasta met pompoen en feta
Koken 15 minuten
Totaal 15 minuten
Gang Main Course
Keuken Italian
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 g pasta naar keuze
  • 300 g pompoenblokjes Of ongeveer een halve pompoen
  • 500 g gehakt Kippengehakt is magerder, varkensgehakt is wat vetter maar heeft iets meer smaak
  • Feta
  • 2 tenen look
  • 1 sjalot
  • verse tijm
  • 1 blokje kippenbouillon
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • paprikapoeder

Instructies
 

  • Snijd de sjalot en de look fijn. Stoof enkele minuten aan in olijfolie.
    2 tenen look, 1 sjalot, olijfolie
  • Voeg de pompoenblokjes en een blokje kippenbouillon toe. Laat alles 8 minuten stoven.
    300 g pompoenblokjes, 1 blokje kippenbouillon
  • Mix met een staafmixer en kruid naar smaak met peper, zout en paprikapoeder. Voeg na het mixen wat verse tijm toe.
    peper, zout, paprikapoeder, verse tijm
  • Bak het gehakt rul en kook ondertussen je pasta.
    500 g gehakt, 500 g pasta naar keuze
  • Voeg de pompoensaus bij het gebakken gehakt. Voeg daarna ook de pasta toe samen met een pollepel pastawater. Schud even op en dresseer met brokjes feta.
    Feta