Ga terug
+ servings
Orecchiette met everzwijnragout
Voorbereiding 1 uur
Koken 2 uur
Totaal 3 uur
Gang Main Course
Keuken Indian
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Orecchiette

  • 500 g semola
  • 250 g lauw water

Everzwijnragout

  • 750 g everzwijn stoofvlees
  • 375 ml rode wijn
  • 1 wortel
  • 2 stengels selder
  • 1 ui
  • 300 ml vleesbouillon
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 plakjes peperkoek
  • 1 kruidentuiltje
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • gemalen kaas

Instructies
 

Orecchiette

  • Doe de semola in een ruime kom en meng geleidelijk aan het water erdoor met je handen. Van zodra het een egaal deeg wordt, stort je het uit op het werkblad en kneed je nog enkele minuten verder tot het mooi elastisch is. Bol het deeg op en laat enkele minuten afgedekt rusten.
  • Rol het deeg met je handen in verschillende delen uit tot een lange worst (niet dikker dan een vinger) en snijd hier kleine stukjes deeg af zo groot als een vingernagel.
  • Druk met de scherpe kant van het mes over het deegbolletje en vorm hiermee de orecchiette vorm. Tip: kijk eerst naar een YouTube tutorial voor de techniek.
  • Neem een grote kookpot en breng gezouten water aan de kook. Kook de orecchiette 2 à 3 minuten in het water en voeg bij de saus.

Everzwijn ragout

  • Verhit een ruime kookpot met wat olijfolie. Snijd het everzwijn in kleinere stukken, kruid met peper en zout en bak aan. Snijd ondertussen de wortel, de selder en de ajuin fijn.
  • Van zodra het vlees wat gekorst is, voeg je de fijngesneden groentjes toe en stoof je ze aan bij het vlees op een lager vuurtje.
  • Na enkele minuten overgiet je het geheel met een halve fles wijn, een blik tomatenblokjes en vleesbouillon. Voeg het kruidentuiltje toe samen met de peperkoek en laat voor 2 uur pruttelen met deksel op een laag vuurtje tot het vlees zacht is en uit elkaar valt. Nadien laat je de saus nog een half uur inkoken tot het de gewenste dikte heeft bereikt.
  • Kruid af naar smaak. Serveer de saus met de handgemaakte orecchiette en werk af met gemalen kaas.