Ga terug
+ servings
Zelfgemaakte tonijnpizza op de barbecue
Voorbereiding 30 minuten
Koken 15 minuten
Totaal 45 minuten
Gang Lunch, Main Course
Keuken Italian
Porties 2 personen

Benodigdheden

  • Barbecue
  • Boska Food Tools Pizzasteen
  • Boska Food Tools Pizzaschep

Ingrediënten
  

  • 2 pizzabodems volgens het recept van Vonken Wood Fired Ovens https://vonken.be/recepten/pizza-24u-pizzadeeg/
  • 300 g tomatenpassata
  • 250 g moaazrella cucina
  • 1 blik tonijn
  • 1 rode ui
  • semola of gewone tarwebloem
  • pikante olie
  • oregano

Instructies
 

  • Verhit je barbecue tot 260°C à 300°C. Plaats van in het begin je pizzasteen mee op de barbecue zodat het mee opwarmt. Hou je barbecue ten alle tijde gesloten om zo weinig mogelijk warmte te laten ontsnappen.
  • Bestrooi je werkblad met semola of bloem. Duw de deegbollen met de hand in de gewenste vorm. Beboem je pizzaschep en leg er het deeg meteen op. Dat bespaart je zo meteen een hoop moeite.
  • Snijd de mozzarella in kleine blokjes en de rode ui in fijne ringen.
  • Bestrijk de pizzabodem met een dunne laag tomatenpassata. Strooi hierover de mozzarella en de tonijn (zonder het vocht). Werk alles af met rode ui.
  • Schuif de pizza voorzichtig op de hete pizzasteen en sluit meteen opnieuw je barbecue. Laat de pizza 5 minuten bakken. De duurtijd is afhankelijk van de dikte van je deeg.
  • Haal de pizza af de barbecue met je pizzaschep en werk af met pikante olie en oregano.