Ga terug
–+ servings
Lasagnerolletjes met mozzarella, ham & courgette
Koken 30 minuten
Oven 30 minuten
Totaal 1 uur
Gang Main Course
Keuken Italian
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 g verse lasagnevellen geen droge, want die kan je niet oprollen
  • 1 doosje geconfijte tomaatjes
  • 16 sneetjes parmaham
  • 2 bollen mozzarella
  • 100 g gemalen kaas mozzarella, emmentaler, ...
  • 2 courgettes
  • 700 g tomatenpassata basilicum
  • 2 tenen knoflook
  • 1 sjalot
  • 12 blaadjes basilicum

Basics

  • olijfolie
  • zout
  • suiker

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de look en de sjalot fijn en stoof aan in een scheutje olijfolie. Laat even glazig worden en blus met passata. Laat minstens 15 minuten pruttelen en kruid bij met een snuif zout en 1 tl suiker.
  • Snijd de courgette in de lengte in dunne plakjes met een mandoline en snijd ook de mozzarella in grove stukken.
  • Neem een vel lasagne, leg er een sneetje parmaham op gevolgd door de plakjes courgette. Leg daarop de mozzarella, gekonfijte tomaat en een blaadje basilicum. Rol op.
  • Neem een overschaal en bedek de bodem met wat tomatensaus. Leg de rolletjes in de ovenschaal en overgiet met de rest van de saus. Werk af met gemalen kaas en plaats in de voorverwarmde oven voor 30 minuten.