Ga terug
–+ servings
Pasta caponata met burrata
Koken 1 uur
Totaal 1 uur
Gang Main Course
Keuken Italian
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 stengels selder
  • 1 ui
  • 200 g kerstomaten
  • 2 aubergines
  • 2 el rozijnen
  • 3 el olijven
  • 2 el geroosterde pijnboompitten
  • 250 g pasta
  • 1 burrata

Basics

  • basilicumblaadjes
  • witte wijnazijn
  • zout
  • suiker

Instructies
 

  • Snijd de aubergines, selder, ajuin & kerstomaten in grove stukken.
  • Stoof de ajuin & selder. Voeg de kerstomaten toe samen met de olijven, rozijnen & basilicum. Laat het geheel een kwartiertje sudderen op een laag vuurtje.
  • Frituur de aubergines in een neutrale olie tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.
  • Meng alles met elkaar en kruid bij met suiker, witte wijnazijn, zout & geroosterde pijnboompitten.
  • Kook de pasta, voeg rechtstreeks toe bij de caponata en meng goed met elkaar. Serveer met een bol burrata en buon appetito!