Ga terug
+ servings
Spaghetti alla nerano
Voorbereiding 30 minuten
Koken 15 minuten
Totaal 45 minuten
Gang Main Course
Keuken Italian
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 4 courgettes
  • 8 tenen knoflook
  • 1 rode chili
  • 250 g spaghetti

Basics

  • olijfolie
  • zout
  • peper

Instructies
 

  • Snijd de courgettes in plakjes. Niet flinterdun maar ook niet te dik. Wrijf ze langs beide kanten in met wat olijfolie en kruid met peper & zout.
  • Verdeel over een of meerdere ovenplaten en leg er enkele ongepelde tenen look tussenin.
  • Bak op 200° C tot ze goudbruin zijn, haal uit de oven en draai om. Bak nog 5 à 10 minuten verder tot ook de andere kant wat kleur krijgt.
  • Kook de spaghetti 2 minuten minder dan op de verpakking vermeld staat.
  • Haal de courgettes uit de oven, pel de look en hou apart.
  • Snijd de chilipeper fijn en stoof aan in een goeie scheut olijfolie. Voeg ook de look toe.
  • Schep nu de spaghetti bij de chilipeper & look samen met enkele pollepels kookvocht. Voeg ook de courgettes toe. Verhoog het vuur en laat het kookvocht helemaal inkoken, roer regelmatig door of schud op zodat er niets aanbrandt!
  • ⚠️ Gebruik voldoende kookvocht! Wij gebruikten maar liefst 4 volle pollepels. In het begin lijkt het geheel redelijk waterachtig maar door het te laten inkoken zal de saus heel creamy worden en mooi indikken.