Ga terug
–+ servings
Lamsgehaktballetjes met pittige tomatensaus & feta
Koken 30 minuten
Totaal 30 minuten
Gang Main Course, Side Dish
Keuken Italian
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 sjalotten
  • 4 tenen knoflook
  • 1 chili
  • 800 g kerstomaten in blik
  • 400 g lamsgehakt
  • 4 el paneermeel
  • 1 el tomatenpuree
  • 100 g feta
  • 1 ei
  • 1 klontje boter

Basics

  • Italiaanse kruiden
  • Pikant paprikapoeder
  • Olijfolie
  • Honing

Instructies
 

  • Snijd de sjalot, look en chilipeper fijn.
  • Doe het lamsgehakt in een kom. Voeg een eitje, paneermeel, Italiaanse kruiden en paprikapoeder toe en kneed goed tot een egale massa. Rol 16 balletjes.
  • Smelt een klontje boter en wat olijfolie in een ruime ovenbestendige pan en bak de balletjes goudbruin. Haal ze uit de pan.
  • Stoof de sjalot, look en chili in dezelfde pan aan. Voeg een el tomatenpuree toe en bak even mee. Overgiet met de kerstomaatjes in blik en dek af. Laat 15 minuten pruttelen.
  • Kruid bij met wat zout, Italiaanse kruiden en honing. Voeg hierna de balletjes nog 10 minuten toe op een zacht vuurtje.
  • Brokkel wat feta over de balletjes en plaats voor 15 minuten in voorverwarmde oven op 180 graden.