Ga terug
–+ servings
Kippenboutfilet met tomaat & mozzarella
Koken 45 minuten
Gang Main Course
Keuken Italian
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 500 g kippenboutfilet
  • 2 sjalot
  • 2 tenen look
  • 1 bol mozzarella
  • 1 chilipeper
  • 2 blikjes kerstomaten
  • 1 klontje boter
  • 1 el tomatenpuree
  • 250 g groentenbouillon
  • 250 g gnocchi
  • Basilicum

Basics

  • Kippenkruiden
  • Peper
  • Zout
  • Suiker

Instructies
 

  • Kruid de kip met kippenkruiden.
  • Smelt een klont boter en bak de kip aan in een diepe pan. Als de kip een goudbruine korst heeft, haal je ze uit de pan en laat je even rusten in aluminiumfolie.
  • Snijd de look, sjalot en eventueel de chilipeper fijn en bak in dezelfde pan aan. Voeg daarbij een eetlepel tomatenpuree en laat even meebakken. Overgiet met de groentenbouillon en laat wat uitkoken.
  • Voeg de kerstomaten in blik toe samen met enkele blaadjes basilicum. Laat 15 minuten pruttelen. Kruid bij met peper, zout en suiker naar smaak.
  • Leg de kip in de saus en laat nog 10 minuutjes meepruttelen tot ze volledig gaar is. Snijd ondertussen de mozzarella in blokjes en laat deze ook nog mee smelten in de saus.
  • Bak de gnocchi aan in wat olijfolie tot ze mooi krokant zijn en serveer samen met de kip. Werk af met wat Parmezaanse kaas.