BBQ sauswij gebruikten de Cowboy Sauce van Brussels Ketjep
200mlappelsap
Mac & Cheese
1000mlmelk
100gboter
100gtarwebloem
200gcheddar
200ggeraspte mozzarella
500gkorte pasta naar keuze
Basics
Peper
Zout
Paprikapoeder
Nootmuskaat
Instructies
Pulled Pork
Wrijf de varkensschouder volledig in met de BBQ rub
Neem een ovenpot, giet daarin het appelsap en voeg daarna de varkensschouder toe.
Dek af en bak in de oven op 120° C gedurende 3 tot 6 uur tot het vlees een interne temperatuur van 88 - 92° C bereikt. Pak de varkensschouder daarna in in zilverpapier en laat 30 minuten rusten.
Als alles goed liep kan je het vlees nu uit elkaar trekken met 2 vorken. Voeg hierbij nu ongeveer 100 ml BBQ saus zodat het vlees lekker smeuig wordt.
Mac & Cheese
Maak een bechamelsaus met de melk, boter & tarwebloem. Haal van het vuur en voeg de cheddar en de helft van de mozzarella toe. Proef en kruid bij met peper, zout, nootmuskaat & paprikapoeder.
Kook de pasta gaar volgens de verpakking in goed gezouten water. Giet af en meng met de bechamel.
Afwerken
Roer 3/4 van het pulled pork door de mac & cheese. Doe dit in een ovenschaal. Leg de rest van het pulled pork bovenaan de ovenschotel met daarbovenop de rest van de mozzarella en een swirl BBQ saus. Bak het geheel nog 10 minuten op 200° C in een voorverwarmde oven.