Snijd de mortadella in reepjes en de mozzarella in blokjes.
Snijd 2 van de 3 aubergines in blokjes. De derde aubergine mag in plakjes blijven.
Frituur alle aubergines in een hete pan met arachideolie. Van zodra deze mooi goudbruin zijn, dep je het overtollige vet eraf.
Kook de pasta zoals vermeld op de verpakking in gezouten water en meng deze met de saus en de blokjes aubergine.
Voeg wat extra paneermeel toe aan de pasta indien die nog te lopend is.
Bekleed een springvorm met olijfolie, paneermeel en de plakjes aubergine. Dit wordt straks de bovenkant van de taart.
Schep wat pasta in de springvorm, strooi er wat mortadella, mozzarella, basilicum en parmezaan op en herhaal dit enkele keren tot de springvorm mooi gevuld is.
Werk bovenaan af met parmezaan & paneermeel. Plaats de springvorm een half uurtje in de voorverwarmde oven op 200° C.
Haal de springvorm uit de oven. Neem een plat bord en draai de pastataart om zodat de aubergines bovenaan liggen. Klik nu de springvorm los en haal ze van rond de pastataart.