Ga terug
+ servings
Vegetarische lasagne met pompoen & gorgonzola
Koken 1 uur
Totaal 1 uur
Gang Main Course
Keuken Italian
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 10 lasagnevellen
  • 1 kg pompoenblokjes
  • 3 tenen knoflook
  • 3 takjes takjes rozemarijn

Kazen

  • 150 g mozzarella cucina
  • 150 g gorgonzola cremosa
  • 75 g Parmezaanse kaas

Bechamel

  • 1000 ml volle melk
  • 100 g tarwebloem
  • 100 g boter

Basics

  • Nootmuskaat
  • Zout
  • Peper
  • Olijfolie

Afwerking

  • Salie

Instructies
 

  • Plet de knoflook en snijd de rozemarijn fijn. Stoof aan in een goeie scheut olijfolie. Voeg de pompoenblokjes toe en laat 15 minuten afgedekt garen op een middelhoog vuur.
  • Maak een bechamelsaus met de melk, tarwebloem & boter. Kruid bij met peper, zout & nootmuskaat.
  • Roer de gorgonzola door de hete bechamelsaus en laat volledig smelten. Voeg ook de helft van de pompoenblokjes toe.
  • Snijd de mozzarella cucina in blokjes.
  • Bedek de bodem van een ovenschotel met een laagje bechamel. Leg daarop achtereenvolgens laagjes van: lasagnevellen, bechamel, pompoenblokjes, mozzarella cucina & Parmezaanse kaas.
  • Herhaal tot de saus is opgebruikt. Zorg dat de bovenste laag bestaat uit bechamel & de kazen. Werk bovenaan af met enkele blaadjes salie & een scheutje olijfolie.
  • Bak 30 minuten op 200° C.