Ga terug
+ servings
Spicy spaghetti alla vodka met gamba's
Koken 25 minuten
Totaal 25 minuten
Gang Lunch, Main Course, Side Dish
Keuken Italian
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 250 g spaghetti
  • 200 g scampi
  • 1/2 ui
  • 1 teen knoflook
  • 10 cl vodka
  • 400 ml tomatenpassata
  • 200 ml culinaire room
  • basilicum

Basics

  • chiliflakes
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Bak de scampi's gaar in een goeie scheut olijfolie. Haal ze uit de pan en zet aan de kant.
  • Snijd de ui fijn en pers de look. Stoof aan in de pan van de scampi's samen met wat chiliflakes.
  • Blus met een goeie scheut vodka en laat de alcohol verdampen. Voeg daarna de tomatenpassata, culinaire room en wat basilicum toe. Laat een tiental minuten afgedekt pruttelen op een laag vuurtje. Kruid indien nodig bij met peper & zout.
  • Kook de spaghetti 2 minuten minder dan op de verpakking vermeld staat in goed gezouten water. Schep rechtstreeks over bij de saus en voeg ook wat pastawater toe.
  • Verhoog het vuur en laat de pasta en de saus één geheel worden. Roer regelmatig door.
  • ⛔ Serveer zonder Parmezaanse kaas want dat doen we niet bij gerechten met vis of schaaldieren!