Ga terug
Truffelpuree met boschampignons & gepocheerd eitje
Koken 30 minuten
Totaal 30 minuten
Gang Main Course
Keuken Italian

Ingrediƫnten
  

  • 300 g aardappelen
  • 100 ml melk
  • 1 eierdooier
  • 2 el tartufata
  • 300 g kastanjechampignons
  • 300 g boschampignons
  • 1 el bruine suiker
  • balsamicoazijn
  • 2 volledige eieren
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • nootmuskaat
  • boter

Instructies
 

  • Schil de aardappelen en kook ze in licht gezouten water.
  • Pureer de aardappelen, voeg daarbij een scheutje melk en de eierdooier. Meng goed dooreen en kruid bij met peper, zout & nootmuskaat.
  • Voeg ook de tartufata toe aan de puree en roer nogmaals door.
  • Snijd alle champignons in plakjes en bak ze samen met een goeie klont boter
  • Wanneer gaar, voeg 1 el bruine suiker toe en een scheutje balsamicozijn
  • Breng water aan de kook en roer met een garde tot er een draaikolk ontstaat. Breek een eitje en laat het recht in de draaikolk vallen. Kook 3 minuten en schep uit.
  • Serveer de truffelpuree met de champignons en het gepocheerd eitje.