Ga terug
+ servings
Fusilli met puntpaprika, kerstomaten & ricotta
Koken 15 minuten
Totaal 15 minuten
Gang Lunch, Main Course, Side Dish
Keuken Italian
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 4 puntpaprika's
  • 200 g kerstomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 250 g ricotta
  • 250 g fusili
  • handvol pijnboompitten
  • handvol basilicum
  • parmezaanse kaas

Basics

  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • pikante olie

Instructies
 

  • Snijd de puntpaprika & kerstomaten in grove stukken.
  • Doe een royale portie olijfolie in de pan, stoof daarin de knoflook aan. Voeg de paprika & kerstomaten toe en laat sudderen tot ze zacht zijn.
  • Kook ondertussen de pasta gaar in goed gezouten water.
  • Haal de groenten van het vuur en mix tot een gladde massa samen met de ricotta, een handvol pijnboompitten, wat basilicumblaadjes, eventueel wat pikante olie & 1 à 2 pollepels kookvocht.
  • Schep de pasta rechtstreeks over in de saus, verhoog het vuur en laat alles inkoken. Roer of schud regelmatig op zodat alles zich goed met elkaar mengt.
  • Serveer met een goeie portie Parmezaanse kaas