Ga terug
–+ servings
Pasta met aubergine pesto, pancetta & amandelen
Koken 20 minuten
Totaal 20 minuten
Gang Lunch, Main Course, Side Dish
Keuken Italian
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 aubergines
  • 1 teen knoflook
  • 1 handvol amandelschilfers
  • 2 handen basilicumblaadjes
  • 300 g pasta
  • 150 g pancetta
  • olijfolie
  • zout

Instructies
 

  • Schil de aubergines en snijd ze in blokjes. Stoof ze aan in olijfolie tot ze goudbruin zijn, voeg na 3 minuten een glas water toe, dek af en laat even sudderen tot ze helemaal plat zijn.
  • Blend de aubergines samen met een handvol amandelen, twee handen basilicumblaadjes en een goeie scheut olijfolie.
  • Kook de pasta gaar & bak de pancetta crispy
  • Doe de pasta bij de pancetta, giet daarover de auberginepesto en 1 pollepel kookvocht. Werk af met wat Parmezaanse kaas, verhoog het vuur en schud alles een aantal keer op tot het een mooi geheel vormt.