Ga terug
–+ servings
Penne met pancetta & courgettepesto
Koken 15 minuten
Totaal 15 minuten
Gang Main Course, Side Dish
Keuken Italian
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 courgettes
  • 250 g pasta
  • 200 g pancetta
  • 2 tenen knoflook

Instructies
 

  • Snijd de pancetta in blokjes. Bak ze zonder vetstof aan in een ruime pan. Schep ze uit de pan van zodra ze gebakken & crispy zijn. Laat het resterende vet in de pan.
  • Snijd de courgette in schijfjes en snijd de knoflook in grove stukken. Stoof beide aan in het vet van de pancetta. Laat de courgettes helemaal zacht worden. Doe eventueel een klein beetje water in de pan en dek af.
  • Kook de pasta gaar. Voeg net voor je de pasta afgiet een pollepel kookvocht bij de courgettes en mix fijn. Zet nog wat extra pastawater aan de kant. Dat heb je straks misschien nog nodig.
  • Meng de fijngemixte courgettes & look samen met de pasta. Verhoog het vuur en schud enkele keren op. Is de saus nog niet creamy genoeg? Voeg dan wat extra pastawater toe aan de saus en laat nog even inkoken.
  • Voeg de pancettablokjes ook opnieuw toe bij de pasta en roer alles nog eenmaal goed door elkaar. Serveer eventueel met wat Parmezaanse kaas.