Ga terug
+ servings
Cannelloni met pompoen, ricotta & coppa
Koken 20 minuten
In de oven 40 minuten
Totaal 1 uur
Gang Main Course
Keuken Italian
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 8 lasagnevellen
  • 12 plakjes coppa
  • 150 g ricotta
  • 500 g pompoenblokjes
  • 1 bol look
  • 1 bokaal tomatensaus
  • gratinkaas

Kruiden

  • tijm
  • rozemarijn
  • peper
  • zout

Basics

  • olijfolie

Instructies
 

  • Strooi de pompoenblokjes uit op een ovenschaal. Overgiet met olijfolie en wat verse tijm en rozemarijn. Snijd de top van de bol look, zet in het midden van de ovenschaal, overgiet met olijfolie, peper & zout. Rooster dit alles minstens 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200° C.
  • Duw de look uit de bol, doe in een kom samen met de pompoenblokjes, ricotta & gratinkaas. Mix tot een glad geheel.
  • Neem een ovenschaal, bedek de bodem met een klein beetje tomatensaus.
  • Neem een lasagnevel, beleg met 1 of 2 sneetjes coppa en daarna met 2 stevige eetlepels van de vulling. Rol het vel toe en leg in de ovenschaal. Herhaal voor alle lasagnevellen.
  • Overgiet de cannelloni met de rest van de tomatensaus. Werk daarna af met gratinkaas en bak 20 à 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200° C.
    Gebruik je andere lasagnevellen, check dan de verpakking om te weten hoe lang ze in de oven moeten. Gedroogde (harde) lasagnevellen zullen langer nodig hebben.