Ga terug
+ servings
Lamsfilet met krieltjes & geroosterde kerstomaten
Voorbereiding 5 minuten
Koken 10 minuten
In de oven 45 minuten
Totaal 1 uur
Gang Main Course
Keuken Italian
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 400 g krielaardappelen
  • 300 g lamsfilet
  • 400 g kerstomaten
  • Parmezaanse kaas

Kruiden

  • Peper
  • Zout
  • Paprikapoeder
  • Oregano
  • Rozemarijn

Basics

  • Olijfolie
  • Balsamicoazijn

Instructies
 

  • Snijd de krielaardappelen in hapklare brokjes. Besprenkel met wat olijfolie en kruid daarna zeer royaal met peper, zout, oregano, rozemarijn & paprikapoeder. Verspreid over een ovenschaal en bak voor 45 minuten in een voorverwarmde oven op 200° C.
  • Besprenkel de kerstomaten met olijfolie, balsamicoazijn, peper, zout & oregano. Leg in een ovenschaal en rooster ze samen met de krielen een 30-tal minuten op 200° C.
  • Terwijl de aardappelen en tomaten in de oven zitten, kan je aan het lam beginnen. Kruid de lamsfilet royaal met peper & zout. Bak tot de gewenste bakwijze (wij verkiezen saignant). Wikkel in zilverpapier en laat 10 minuten rusten.
  • Haal alles uit de oven en serveer met Parmezaanse kaas. Als extra garnituur kan je gerust nog wat rucola toevoegen. Eventueel met wat olijfolie, peper, zout & Parmezaanse kaas.