Ga terug
–+ servings
Calamarata met ragu van lam
Voorbereiding 30 minuten
Koken 2 uur
Totaal 2 uur 30 minuten
Gang Main Course
Keuken Italian
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 250 g calamarata
  • 500 g lamsschouder
  • 1000 ml tomatenpassata
  • 4 tomaten
  • 200 ml rode wijn

Soffrito

  • 1 ui
  • 1 wortels
  • 4 stengels selder
  • 2 tenen knoflook

Basics

  • zout
  • peper
  • olijfolie
  • 1 bouquet garni
  • Parmezaanse kaas

Instructies
 

  • Snijd de lamsschouder in grove stukken & verwijder de vetste stukken & het bot. Kruid langs alle kanten met een royale portie peper & zout. Stoof aan in een royale scheut olijfolie.
  • Snijd de selder, knoflook, wortel & ui fijn. Voeg wat extra olijfolie toe aan de pan en stoof de groenten glazig.
  • Blus het geheel met de rode wijn. Laat uitkoken.
  • Snijd de tomaten in blokjes en voeg toe aan de saus. Voeg ook ongeveer de helft van de tomatenpassata toe & de bouquet garni.
  • Laat het geheel 2 tot 3 uur sudderen en roer regelmatig door. Als de saus teveel is ingekookt, voeg je nog wat extra tomatenpassata toe.
  • De ragu is klaar als je het lamsvlees bijna uit elkaar kan trekken. Kook daarna de calamarata, voeg rechtstreeks toe bij de saus en roer nog even door.
  • Serveer met Parmezaanse kaas.