Ga terug
+ servings
Geroosterde tomatensoep
Koken 1 uur
Totaal 1 uur
Gang Soup
Keuken Italian
Porties 10 tassen

Ingrediënten
  

  • 10 San Marzanotomaten
  • 1 bol knoflook
  • 400 g kerstomaten
  • 1 rode ui
  • 1500 ml groentenbouillon
  • 100 g mascarpone
  • peper
  • zout
  • basilicum

Instructies
 

  • Leg de kerstomaten, San Marzanotomaten & rode ui op een bakplaat bedekt met bakpapier. Besprenkel rijkelijk met olijfolie, peper & zout.
  • Snijd de bovenkant van de bol look, leg in het midden van de ovenschaal en overgiet met veel olijfolie.
  • Rooster alle groenten 30 à 40 minuten in een voorverwarmde oven op 200° C.
  • Doe alle geroosterde groenten in een grote kookpot. Zorg dat je zeker ook zo veel mogelijk van de losgekomen sappen overgiet.
  • Knijf de bol look uit en doe ook allemaal mee in de kookpot. Geroosterde look is veel minder sterk van smaak dan rauwe look. Je hoeft dus geen schrik te hebben om een volledige bol te gebruiken.
  • Voeg de groentenbouillon toe, laat alles nog 10 minuten inkoken. Mix daarna het geheel.
  • Voeg de mascarpone toe en laat smelten of mix door. Gebruik zoveel je wil om de soep romiger te maken.
  • Serveer & werk af met enkele basilicumblaadjes.