Ga terug
–+ servings
Pappardelle alla norcina
Gang Lunch, Main Course, Side Dish
Keuken Italian
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 250 g pappardelle
  • 500 ml room
  • 200 g Venkelworst
  • 1 teen knoflook
  • 1 sjalot
  • 1 glas witte wijn
  • 50 g Pecorino Romano
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • tijm

Instructies
 

  • Snijd de sjalot fijn en plet de look. Stoof aan in olijfolie.
  • Voeg het gehakt toe en optioneel wat tijm voor de smaak. Bak rul.
  • Blus met witte wijn en laat uitkoken. Voeg daarna de room toe.
  • Laat het geheel even inkoken. Kook ondertussen de pappardelle gaar in goed gezouten water.
  • Kruid de saus bij naar smaak met peper & zout.
  • Schep de pappardelle rechtstreeks over in de saus. Voeg ook de pecorino toe en nog wat pastawater.
  • Verhoog het vuur en laat het geheel een drietal minuten inkoken terwijl je regelmatig opschudt.
  • Serveer royaal met zwarte peper.